Glashart Purmerend - U wilt toch ook snel internet?

Wat is glasvezel precies?

veel gestelde vragen
Als het glasvezel er komt, wordt iedereen dan aangesloten?
Ja, als het netwerk wordt aangelegd, wordt de hele straat in 1 keer aangelegd.
Alleen de mensen die zich hebben aangemeld, krijgen glasvezel tot in de meterkast en daar een actieve aansluiting, waarop de rest (telefoon, televisie, computernetwerk, etc.) kan worden aangesloten. Bewoners zonder aanmelding krijgen geen aansluiting in de meterkast, maar wel op de erfscheiding de gereserveerde kabel waarvan in de toekomst een actieve aansluiting gemaakt kan worden (voor de dan geldende aansluitkosten!).
 
Eventueel, bij een hoog percentage aanmeldingen, kan het zo zijn dat bewoners die geen dienst gaan afnemen op het glasvezelnet een brief krijgen met de vraag of de aannemer ook in hun huis de glasvezel mag aanleggen. Dit is kosteloos en is ook niet verplicht. In de meterkast komt dan een 'lege doos' waar op een later tijdstip alsnog de actieve apparatuur geplaatst kan worden. Dit is een beslissing die bij de investeerder moet worden genomen, hier kunnen nog geen rechten aan ontleend worden.
 
Wij raden iedereen aan om dit te laten doen. Als er geen aansluiting in uw huis komt en u wilt later toch mee doen dan kunt u niet gemakkelijk worden aangesloten. Hiervoor moet immers de straat weer worden opengebroken en een vergunning worden aangevraagd.
 
Behalve dat het vrij kostbaar zal zijn, kan er ook de nodige tijd overheen gaan voordat de nieuwe aansluiting gerealiseerd zal zijn.
Wordt er in mijn tuin gegraven?
Kan ik ook op een later moment aangesloten worden?
Kan ik thuis werken met glasvezel?
Ik ben tevreden met wat ik nu heb.
Is glasvezel dan echt beter?
Maar ZIGGO heeft toch ook glasvezel?
Wat heb ik er aan?
Wat zijn de kosten voor aanleg van glasvezel?
Wat zijn de abonnementen en de daarbij behorende kosten?
© 2022 - Stichting Glashart Purmerend - KvK: 71131094 - U wilt toch ook snel internet?

Website ontworpen door PeterSwebsites