Glasvezel jeukt als nooit tevoren
3 minuten leestijd (516 woorden)

Het nut van glasvezel

Het nut van glasvezel in het algemeen:
Het is je vast niet ontgaan, maar overal in Nederland zijn glasvezelbedrijven bezig met het uitrollen van glasvezel. Ook het aantal burgerinitiatieven stijgt met de dag. Sommige zeer succesvol, andere nog in de opstartfase. Nu zijn er mensen die beweren dat glasvezel nauwelijks meerwaarde boven kabel of DSL biedt. Niets is echter minder waar. In dit artikel bespreken wij het nut van glasvezel, bij u thuis of in uw bedrijf.


Onbeperkte snelheid:
Glasvezel heeft in potentie een nagenoeg onbeperkte snelheid. Dit komt door de manier waarop de glasvezelverbinding werkt. De kabel bestaat uit een dunne draad van glasvezel (zoals de naam misschien al heeft doen vermoeden.) Over deze glasvezeldraad worden lichtsignalen geschoten. Deze signalen gaan met de snelheid van het licht, en bevatten een 1 of een 0. Het is te vergelijken met de morsecode die door het diverse instanties nog steeds wordt gebruikt. In principe is de snelheid van glasvezel bijna onbeperkt, in de praktijk is het momenteel toch iets minder snel: namelijk ongeveer 5a 10 keer zo snel als een kabel- of DSLverbinding. Alleen waar de kabel of DSL tegen hun einde aanlopen, biedt de snelheid van glasvezel enorme groeimogelijkheden. En het belangrijkste is nog: een snelheidstoename vereist geen herinvestering. Die investering is al gedaan in de vorm van de bedrading en aansluiting. De snelheid van glasvezel wordt op dit moment beperkt door hubs die in de wijken liggen. Deze hubs staan onder beheer van de glasvezelaanbieder en de snelheid van deze hubs zal in de toekomst verder worden opgevoerd, zonder dat dit extra kosten voor u huisaansluiting of organisatie meebrengt. Een ander groot voordeel van glasvezel ten opzichte van de kabel- of DSLverbindingen is een symmetrische snelheid. Dit houdt in dat de download- en uploadsnelheid even groot is. Of je nu bestanden binnenhaalt of bestanden naar een server (cloud) stuurt, het gaat allemaal even snel. Bij kabel of DSL is dat niet zo, daar is de snelheid om mee te downloaden vele malen hoger dan die om mee te uploaden.

Het nut van glasvezel in de toekomst:
Dat snel internet steeds belangrijker wordt spreekt bijna voor zich. Particulieren, maar ook bedrijven vragen om steeds meer dataverkeer. Daarnaast krijgen steeds meer apparaten een internetaansluiting. Denk bijvoorbeeld aan fotocamera's, sensoren of thermostaten, of zorgsystemen. Zelfs koelkasten en (af)wasmachines hebben de mogelijkheid om op internet te worden aangesloten. Ook komt er steeds meer druk op het net van smartphones en tablets. Alles bij elkaar genereert dit een enorme hoeveelheid dataverkeer, en dit wordt in de toekomst alleen nog maar meer. Met een glasvezelnetwerk bent u klaar voor deze ontwikkelingen, thuis en op de zaak.

Schrijf u in:
Wij van Glashart Purmerend gaan voor zo'n supersnelle en stabiele verbinding. Maar wij kunnen het niet alleen en hebben zeker uw hulp hulp hierbij nodig. Schrijf u in als geïnteresseerde, dit kan zowel particulier als zakelijk. Dit is (uiteraard) geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Inschrijven kan via deze link

We zijn ook nog op zoek naar sponsoren, die, in ruil voor een advertentie op onze website, een financiële bijdrage willen doen. Neem hiervoor contact met ons op via ons contactformulier.

0
Glasvezel afgeremd
Glasvezel via het riool

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al geregistreerd? Hier aanmelden
Gast
vrijdag 19 april 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Beveiliging

Volg ons:

Adverteren?

uwadvertentiehier glashart purmerend

Meest gelezen:

16 januari 2017
2593 Hits
03 januari 2017
1216 Hits
26 september 2017
1015 Hits
advertentie
advertentie
 
 

Over ons

GlashartPurmerend is een particulier initiatief van een inwoner van Purmerend-de Gors, Peter Spiegelenburg.
Doel is het inventariseren van het aantal geïnteresseerden zodat kan worden bekeken of het zin heeft te investeren in een glasvezelnetwerk.
© 2019 Glashart Purmerend. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door PeterSwebsites