Glasvezel jeukt als nooit tevoren
1 minuut leestijd (221 woorden)

Glasvezel via het riool

Eurofiber gaat zijn glasvezelnetwerk uitbreiden door gebruik te maken van de bestaande infrastructuur van het riool. Hiervoor gaat het glasvezelbedrijf samenwerken met Jelcer, een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.


Circa 98 procent van de Nederlandse bevolking is aangesloten op het riool. Door hier gebruik van te maken, zorgen Eurofiber en Jelcer ervoor dat locaties die eerder buiten bereik van glasvezel vielen, nu toch in een relatief korte tijd en tegen geringe kosten kunnen worden voorzien van een snelle glasvezelverbinding.

"De aanleg van glasvezelverbindingen via het riool vergt het uiterste van de gebruikte apparatuur." Aldus Erik Klein Nagelvoort, CEO en oprichter van Jelcer. Vandaar dat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige producten zoals een speciale glasvezelkabel (Draka Kabel) die bestand is tegen fecaliën en andere agressieve gassen. In de afgelopen jaren heeft Jelcer hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze techniek en dat heeft zich uiteindelijk bewezen. Daarom is besloten om een samenwerking met Eurofiber aan te gaan en een aansluiting op het landelijk netwerk te realiseren.

Er zitten nog meer voordelen aan het gebruik van het riool voor de aanleg van glasvezelverbindingen. Niet alleen adressen waarvan gedacht werd ze nooit te kunnen aansluiten krijgen een snelle internetverbinding, het is ook nog eens duurzaam. Bestaande infrastructuur wordt gebruikt wat ook weer scheelt in de CO2-uitstoot van graafmachines waardoor bovendien ook de overlast door werkzaamheden wordt beperkt. 

BRON

2
Het nut van glasvezel
Hoe ziet de glasvezelaansluiting er uit?

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al geregistreerd? Hier aanmelden
Gast
maandag 18 februari 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Beveiliging

Volg ons:

Adverteren?

uwadvertentiehier glashart purmerend

Meest gelezen:

16 januari 2017
2539 Hits
03 januari 2017
1106 Hits
26 september 2017
937 Hits
advertentie
advertentie
 
 

Over ons

GlashartPurmerend is een particulier initiatief van een inwoner van Purmerend-de Gors, Peter Spiegelenburg.
Doel is het inventariseren van het aantal geïnteresseerden zodat kan worden bekeken of het zin heeft te investeren in een glasvezelnetwerk.
© 2019 Glashart Purmerend. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door PeterSwebsites