Glasvezel jeukt als nooit tevoren
1 minuut leestijd (254 woorden)

Geen prijsverhogingen voor glasvezel!

Geen prijsverhogingen voor glasvezel!
Steeds meer apparaten in en om de woning en kantoor worden slimmer en daarom aangesloten op het internet. Denk bijvoorbeeld aan een thermostaat, televisie, playstation en het alarm. Ook werken er steeds meer mensen vanuit huis en "Gamen" en "Netflixen" we wat af. Het gebruik van het internet is hierdoor de afgelopen tijd enorm gegroeid en dat wordt de komende jaren alleen nog maar meer. Er wordt dus ondertussen ook steeds meer data verbruikt. En dat kost steeds meer stroom en dus geld.

De koper- en ADSL-netwerken zijn nooit gebouwd op deze groeiende vraag. De kabels raken te vol en zijn zelfs op veel plekken verouderd. Daarom moet er gewerkt worden aan het netwerk. Om dit te kunnen betalen, verhogen veel providers jaarlijks hun abonnementsprijzen. Dit is ook de reden dat steeds meer providers stoppen met analoge signalen. Ook dit neemt bandbreedte in waar gewoonweg geen ruimte meer voos is op de koper- en coaxkabel.

Wel klaar voor de toekomst
Bij het glasvezelnetwerk zijn de werkzaamheden en investeringen niet nodig. Met glasvezel wordt de data niet elektrisch (zoals bij de het koper- coaxnetwerk), maar door lichtsignalen doorgegeven. Deze lichtsignalen kunnen informatie over hele grote afstanden versturen zonder verlies van snelheid en kwaliteit. Met glasvezel kan er daardoor zonder problemen of beperkingen makkelijker een snelheid van 1000 Mbps (zowel download als upload!) gehaald worden. Misschien heb je dat nu nog niet helemaal nodig, maar grote stijging in het gebruik van het internet is daardoor de komende jaren geen enkel probleem. Investeringen en daarmee de bijbehorende prijsverhogingen bij de huidige providers op een glasvezelnetwerk zijn dus ook niet nodig!


(bron)

0
Ik wil TV van Ziggo en internet via glasvezel. Kan...
Stichting Glashart Purmerend en de AVG
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al geregistreerd? Hier aanmelden
Gast
vrijdag 19 april 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Beveiliging

Volg ons:

Adverteren?

uwadvertentiehier glashart purmerend

Meest gelezen:

16 januari 2017
2594 Hits
03 januari 2017
1217 Hits
26 september 2017
1015 Hits
advertentie
advertentie
 
 

Over ons

GlashartPurmerend is een particulier initiatief van een inwoner van Purmerend-de Gors, Peter Spiegelenburg.
Doel is het inventariseren van het aantal geïnteresseerden zodat kan worden bekeken of het zin heeft te investeren in een glasvezelnetwerk.
© 2019 Glashart Purmerend. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door PeterSwebsites